Home ACTUALITATE În vama Siret funcționează un centru “Blue Dot” pentru consilierea ucrainenilor care fug din calea războiului

În vama Siret funcționează un centru “Blue Dot” pentru consilierea ucrainenilor care fug din calea războiului

by Fălticeni Online
0 comment

Refugiații ucraineni care ajung în vama Siret sunt primiți într-un centru Blue Dot, înființat de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Adopție.

Centrul a devenit funcțional în această săptămână și este al doilea din țară, după cel de la punctul de frontieră Sighet. Are toate facilitățile necesare, fiind adaptat nevoilor celor care fug din calea războiului și ajung la noi în țară, în tranzit sau pentru a rămâne în România.

 Asistenții sociali din centrul de la Siret îi preiau pe ucrainenii care ajung aici și le acordă tot sprijinul, fie că le găsesc soluții să meargă mai departe, fie că îi îndrumă să-și obțină cât mai rapid actele de care au nevoie pentru a rămâne la noi.

 Este important ca toate mamele care vin cu copii din Ucraina sau toti copiii care ajung aici neînsoțiți de părinți să simtă că primesc sprijin și atenție într-o țară străină, a cărei limbă nu o vorbesc, într-un moment dramatic din existența lor.

 Specialiștii din Centrele Blue Dot au fost instruiți să asigure consilierea familiilor care ajung aici, să-i reunească pe cei care au ajuns separat, să ofere suport psihologic și să caute sprijin juridic pentru obținerea documentelor de care au nevoie sau pentru înregistrarea solicitărilor de azil în țara noastră.

 De asemenea, în centre au fost amenajate spații speciale pentru mamele cu bebeluși sau spații de joacă pentru copiii mici. Pentru că vremea este încă rece, refugiații găsesc aici mancare, băuturi calde, pături și haine călduroase, produse de igienă, truse sanitare, jucării și alte obiecte de strictă necesitate de care au nevoie.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705