LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

ACET Fălticeni întrerupe furnizarea apei în scările de bloc cu restanţe la plată

Veşti proaste pentru fălticeneni, înaintea sărbătorilor pascale.

ACET Fălticeni, operatorul sistemului local de alimentare cu apă, începe întreruperile de apă pentru recuperarea datoriilor restante.

După o notificare prealabilă, marţi, 12 aprilie 2022, furnizorul va recurge la sistarea alimentării cu apă în cazul a două blocuri din cadrul Asociaţiei de Proprietari nr. 10.

Este vorba despre blocurile 10 şi 28A, de pe strada Dimitrie Leonida.

Sunt şi alte asociaţii de proprietari care în această perioadă primesc notificări pentru achitarea sumelor restante, urmând apoi să se recurgă la întrereuperea furnizării apei pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

Conducerea societăţii a precizat că sunt datorii restante care în unele situaţii depăşesc şi 1 an de neplată, iar sumele rămase de recuperat sunt foarte mari.

Nu este prima dată când ACET recurge la măsura sistării furnizării apei în blocurile cu datorii, chiar dacă datoriile sunt acumulate de un număr mic dintre locatari. Nu au existat debransări în perioadele în care a fost instituită starea de urgenţă, apoi starea de alertă.

Se întâmplă asta pentru că societatea nu poate încheia contracte individuale, aşa cum se întâmplă în cazul energiei electrice sau al gazelor naturale. Astfel, din cauza unor persoane care au acumulat datorii de ani de zile, ajung să sufere toţi locatarii.