Home Local A început distribuirea pacheteler cu alimente persoanelor defavorizate din Fălticeni

A început distribuirea pacheteler cu alimente persoanelor defavorizate din Fălticeni

by A.S.
0 comment

De luni, 11 aprilie 2022, Primăria Fălticeni a început distribuirea pachetelor cu alimente acordate din fonduri externe nerambursabile în cadrul programului pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) susţine cu alimente circa 600 de persoane din Fălticeni.  

Pachetele alimentare distribuite conțin: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă din carne de vită, conservă din carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Punctul de distribuţie este organizat clădirea fostei Judecătorii, lângă Primăria Fălticeni.

Pachetele cu alimente pot fi ridicate de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 13.00.

Beneficiarii acestor pachete, așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020, sunt:

–    Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare

–    Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În funcţie de stocurile care vor rămâne nedistribuite, în baza deciziei care va fi luată la nivel de judeţ, de aceste alimente vor beneficia şi alte categorii de persoane aflate în situaţii deosebite (după data de 25 mai 2022).

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705