Home Local Razie a poliţiştilor din Fălticeni. Tânăr din Baia reţinut pentru că a tâlhărit o fălticeneancă. Suspectul a avut un complice minor

Razie a poliţiştilor din Fălticeni. Tânăr din Baia reţinut pentru că a tâlhărit o fălticeneancă. Suspectul a avut un complice minor

by A.S.
0 comment

Săptămâna a început cu o razie cu efective mărite organizată de Poliţia Municipiului Fălticeni.

Luni, 2 mai, 30 de agenţi şi ofiţeri de poliţie au participat la o acţiune pe linia siguranţei cetăţenilor şi a protejării patrimoniului acestora, precum şi a siguranţei traficului rutier.

Pe parcursul acțiunii a fost pus în executare și un mandat de percheziție domiciliară în vederea documentării activității infracțională într-o cauză de tâlhărie.

Au fost legitimate 114 persoane şi au fost verificate 77 de obiective și autoturisme.

Poliţiştii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.045 lei.

Pe linei rutieră, au fost reținute 8 permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare, au fost retrase 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost testați cu aparatul etilotest 98 de șoferi.

Tineri din Baia cercetaţi într-un caz de tâlhărie. O fălticeneancă a reclamat că i-a fost sustrasă geanta de pe umăr

În cadrul raziei de luni a fost executată și o percheziție domiciliară și s-a dispus măsura rețineri față de unbărbat bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Acțiunea a fost organziată în contextul în care, la data de 21 aprilie 2022, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată de către o femeie din municipiul Fălticeni cu privire la faptul că un tânăr i-a sustras geanta pe care o avea pe umăr.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către organele de cercetare penală din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Fălticeni a rezultat faptul că bănuiți de comiterea faptei sunt doi tineri, de 19 ani, respectiv de 17 ani, ambii din comuna Baia.

În baza mandatului de percheziție domiciliară, s-a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința celor doi, ocazie cu care au fost identificate o parte din articolele vestimentare cu care erau îmbrăcați autorii la comiterea faptei. De asemenea, s-a reușit identificarea și ridicarea telefonului sustras victimei.

S-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată,  iar prin ordonanța din data de 02.05.2022, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni – Biroul Investigații Criminale au dispus efectuarea în contiuare a urmăririi penale față de suspectul major de 19 ani, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, şi față de suspectul minor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Prin ordonanța din data de 02.05.2022, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni – Biroul Investigații Criminale au dispus măsura preventivă a  reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de suspectul de 19 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar complicele de 17 ani urmează a fi cercetat în stare de libertate.

Tânărul reţinut a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Dosarul în cauză urmează a fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Fălticeni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705