Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Chiar dacă este vară, gândirea, și mai mult decât atât, simțirea noastră, nu trebuie să ia vacanță. Mai ales atunci când oameni buni și frumoși ne ies în cale și ne îmbie, cu gesturi de omenie și gând curat, la a gusta din bucuria și frumosul împreună adunării. Iar dacă împreună adunarea are loc sub cupola prieteniei presărată peste clipe de inimi de copil, ziua nu a trecut în zadar. Acea prietenie fără umbră de minciună și prefăcătorie care ne-a adunat într-un pridvor, dar nu într-un pridvor oarecare, ci în pridvorul școlii și al bisericii.

Anul acesta a avut loc, într-o zi cu aromă de gustar, cea de-a V-a ediție a activității intitulate atât de inspirat, ,,Școala din pridvorul bisericii’’, activitate organizată până în cel mai mic detaliu de Protoieria Fălticeni, parohia Suha, parohia Dolhasca și parohia Sf. Ilie din Fălticeni.

Cei 70 de copii beneficiari, cât și cei 10 copii voluntari au făcut cinste școlilor de proveniență prin talent, inspirație, cumințenie și deșteptăciune și au fost provocați să dea frâu liber creativității în cele patru ateliere gândite anume pentru această zi: pictură icoane pe sticlă (profesor coordonator Ștefana Drangă), creație literară proză și poezie (profesor coordonator Liliana Popescu), olărit (meșterul popular Daniel Ifrim din Iași) și muzică – pricesne (profesor coordonator subsemnata). Desigur că tot și toate au dat rod sub bagheta părintelui protopop Adrian Dulgheru.

Și-au dat mâna pentru reușita acestei zile partenerii Școala Suha, Școala nr. 2 Mălini, Mănăstirea Sihăstria Rîșcăi (mulțumiri pentru omenie părintelui stareț Mihail Bălan) și Clubul Copiilor Fălticeni. Calde mulțumiri gazdelor noastre de la Suha!

Școala din pridvorul muntelui și al pădurii ne-a făcut pe noi, oamenii mari cu suflet de copil, mai oameni mari prin ceea ce am învățat de la acești elevi minunați, iar pe copii i-a îmbogățit fără doar și poate, deoarece am citit pe chipul lor priviri inteligente și iscoditoare meșterind povești, zâmbete largi unite în cântec, vreme în care mâinile s-au dovedit a fi dibace și nerăbdătoare să mângâie lutul și să zugrăvească un chip de înger pe o icoană.

GALERIE FOTO

About Author

%d blogeri au apreciat: