Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Polițiștii suceveni continuă acțiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care consumă alcool sau substanțe cu efect psihoactiv, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiilor.

De această dată, activitățile sunt desfășurate în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

În perioada 16 – 22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Polițiștii suceveni au intensificat controalele în trafic pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere soldate cu victime omenești, produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul aceluiaşi proiectului, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității desfășoară activități de educație rutieră în unitățile de învățământ.

Copiii au primit, de la polițiști, informații utile referitoare la regulile de circulație, cum să se asigure corect atunci când traversează strada, discutându-se, totodată, despre consecințele nerespectării legislației rutiere.

Polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere având ca și cauze generatoare indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate de trecere pietonilor. În doar două ore au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale în valoare de 44.050 lei. Dintre acestea 27 au fost aplicate pietonilor iar 75 conducătorilor auto. Totodată, șoferilor le-au fost suspendate și 10 permise de conducere, fiind retrase și 5 certificate de înmatriculare.

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

Pentru participanții la trafic pe două roți, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor. 

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool sau droguri.”

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: