Home ACTUALITATE Fenomenele meteo şi hidro periculoase au produs pagube de peste 22 milioane de lei

Fenomenele meteo şi hidro periculoase au produs pagube de peste 22 milioane de lei

Autorităţile sucevene solicită sprijin de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de intemperii

by A.S.
0 comment

Potrivit unei recente informări transmise de Prefectura Suceava, pagubele produse infrastructurii din judeţul Suceava în urma fenomenelor meteorologice şi hidrologice din acest an se ridică la 22.162.000 lei.

În perioada aprilie – 05 septembrie 2022, pe teritoriul judeţului Suceava s-au înregistrat precipitații abundente de până la 78,3 l/mp, care au provocat viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistriţa şi Moldova, cu precădere pe afluenţii acestora.  

Ploile abundente şi viiturile create au produs pagube infrastructurii administrate de Consiliul Județean Suceava și de consiliile locale a 41 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate au trimis către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Suceava rapoarte operative cuprinzând date privind pagubele produse.

Pagubele au fost evaluate în teren de comisiile formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-judeţul Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”BUCOVINA” al judeţului Suceava, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava.

Pentru că administraţiile locale nu pot acoperi din bugetul propriu sumele necesare refacerii infrastructurii în lipsa unui ajutor guvernamental, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a adoptat, la sfârşitul săptămânii trecute (sâmbătă, 17 septembrie), o hotărâre, prin care se solicită ajutor financiar de la nivel guvernamenta.

Hotărârea va fi înaintată către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru înctocmirea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de 22.162.000 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru județul Suceava și 41 unități administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, în vederea refacerii infrastructurii afectate de fenomenele meteohidrologice periculoase din perioada  aprilie –5 septembrie 2022.

Drumurile județene, comunale, vicinale, forestiere, agricole și de exploatare cuprinse în Proiectul de Hotărâre de Guvern sunt în administrarea Consiliului Județean Suceava și a consiliilor locale, iar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură în cauză nu sunt semnate contracte de finanțare prin alte programe.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705