Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Casa de Cultură – Tecuci a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, 28-29 octombrie 2022, Festivalului Național de Poezie „Costache Conachi”, în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci, Editura Junimea – Iași și Uniunea Scriitorilor (Filiala Poezia – București).

Ajuns la ediția a XXX-a, Festivalul îşi propune să stimuleze creația literară a tuturor creatorilor de poezie care nu au debutat în volum (care nu au poezii proprii publicate în volum), să-i promoveze și să-i premieze prin editarea volumului / volumelor de debut în Colecția NUMELE POETULUI, la Editura JUNIMEA.

Printre laureaţii din acest an se numără şi fălticeneanul Călin Dănilă. Acesta a obținut Premiul I pentru volumul pe poeme în proză “Orchestra PI”, în curs de apariție. Premiul va consta în publicarea volumului la Editura Junimea din Iași.

Călin Dănilă este profesor de educație fizică și sport la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni și un iubitor al călătoriilor montane. Pe lângă pasiunea pentru literatură, s-a remarcat prin implicarea în proiectele culturale ale Academiei de Aventură Pământul Viu (Revista Pământul Viu și Tabăra sci-fi ASPHAR).

Călin Dănilă este cunoscut și datorită proiectului “Fălticeni – Gibraltar, 4000 de kilometri la pas prin Europa”, pe care l-a derulat în anul 2013 alături de prietenul său Ioan Cojocaru.

Fragmente din volumul de debut premiat la Tecuci au fost prezentate până acum în cadrul ședințelor Cenaclului literar “Nicolae Labiș” din Fălticeni, al cărui membru este încă de la înființare, în urmă cu un an.


About Author

ByB.P.