Home ACTUALITATE Verifică dacă firma la care lucrezi este pe lista contribuabililor corecți!

Verifică dacă firma la care lucrezi este pe lista contribuabililor corecți!

by A.S.
0 comment

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va publica trimestrial o listă a contribuabililor corecți, adică a persoanelor juridice care n-au obligații restante.

Este vorba de așa-zisa listă albă a firmelor corecte, care trebuie să apară în paralel cu actuala listă neagră a firmelor cu datorii – până la finalul lunii de după fiecare trimestru.

Prima listă a fost publicată pe data de 3 noiembrie 2022, aceasta fiind pentru situația în trimestrul al treilea din 2022.

Lista cuprinde un număr de 571.300 de contribuabili persoane juridice care și-au declarat și achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și care nu figurează în evidențele fiscale cu obligații bugetare restante. Lista cuprinde denumirea contribuabilului și codul de identificare fiscală și este ordonată alfabetic.

Totodată, există opțiunea interogării punctuale a informațiilor despre fiecare contribuabil după denumirea acestuia. Conform procedurii de publicare condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ de către contribuabili la întocmirea listei sunt:

– sunt depuse pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, toate declarațiile fiscale potrivit vectorului fiscal până la întocmirea listei. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite prin decizie, de către organul fiscal;

– au achitat la scadență/termenul de plată prevăzut de lege obligațiile principale și accesoriile în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;

– nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

De asemenea, în categoria contribuabililor care sunt cuprinși în listă fac parte și contribuabilii care se încadrează în situațiile prevăzute la art. 157 alin (2) și (3) din Codul de procedură fiscală, inclusiv cei care beneficiază de înlesniri la plată acordate potrivit legii și care se află în derulare.

În categoria contribuabililor care nu fac obiectul publicării sunt cuprinși contribuabilii care au fost declarați inactivi temporar de către Registrul Comerțului sau care au fost declarați inactivi potrivit dispozițiilor din art. 92 din Legea nr. 207/2015 cu modificările și completările ulterioare.

ANAF va publica lista contribuabililor persoane juridice care nu înregistrează obligații restante, trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare.

Lista poate fi vizualizată pe http://www.anaf.ro/ Servicii online/ Lista contribuabililor fără obligații restante, la acest link https://www.anaf.ro/restante/listaalba.xhtml

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705