Home ACTUALITATE Meteorologii prognozează vânt puternic pentru zona Moldovei. Cum va evolua vremea în următoarele două săptămâni?

Meteorologii prognozează vânt puternic pentru zona Moldovei. Cum va evolua vremea în următoarele două săptămâni?

by A.S.
0 comment

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben, care va intra în vigoare în dimineața zilei de marți, 14 februarie, ora 08.00, și va rămâne valabilă până în primele ore ale zilei de miercuri, 15 februarie (ora 02.00).  

În cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…75 km/h. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi rafale de peste 90…100 km/h, determinând temporar transport de zăpadă.

Evoluția vremii în zona Moldovei în intervalul 13 – 26 februarie

Valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4…5 grade, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9…10 grade.

Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10 grade. Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie.

Vor fi precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și burniță), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creștere din nou în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705