Pe data de 16 martie, în anul 1903, s-a născut actorul Jules Cazaban.
Fiul Anetei şi al lui Louis Cazaban, inginer judeţean la Fălticeni, numit de localnici conul Ludovic. A fost botezat cu numele bunicului, Jules. Străbunicul său, inginerul Francois Cazaban a venit în Moldova pe vremea lui Mihail Sturza, alături de alte familii franceze care s-au stabilit la Iaşi, Bucureşti şi chiar la Fălticeni.
Jules a fost înscris în clasa I la Gimnaziul “Alecu Donici” din Fălticeni, în anul şcolar 1914-1915. Tot aici şi-a luat bacalaureatul în 1924. În perioada liceului şi-a descoperit vocaţia artistică. A intrat în trupa muzical dramatică a lui Alexandru Marinescu (văr al tatălui său).
În perioada în care era student al conservatorului ieşean, a debutat pe scena Naţionalului, în piesa “Cafeneaua cea mică”, de Tristan Bernard. În 1925 a fost angajat de Teatrul Naţional din Cernăuţi. A fost angajat al mai multor instituţii teatrale: Teatrul “Mărioara Ventura” Bucureşti, Teatrul “Regina Maria”, “Teatrul Nostru”, “Teatrul Municipal”.
Rămân neuitate rolurile sale: Ianche, din “Tache Ianche și Cadâr”, Willy Loman, din “Moartea unui comis voiajor”, Malvoglio, din “A douăsprezecea noapte”.
A contribuit la valorificarea dramaturgiei românești contemporane, în piese ca: “Passagalia”, de Titus Popovici, “Arcul de triumf”, de Aurel Baranga, “Oameni de azi”, “Trei generații”, de Lucia Demetrius și multe altele.
A fost şi un remarcabil actor de cinema, menţionăm rolurile din “Setea”, după romanul lui Titus Popovici, şi “Telegrame”, după Caragiale.
Pe strada Ion Creangă, la numărul 15, este casa cu geamlâc a Enăchioaiei, în care s-a născut Jules Cazaban. Aici a stat în gazdă şi G.T Kirileanu, pe vremea când învăța la școlile din Fălticeni. Casa a devenit proprietatea familiei Melidon. Cu fiica lor, Eugenia, s-a căsătorit Ion Irimescu, care a locuit în perioada studiilor la Fontenay aux Roses.