Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Într-o inițiativă lăudabilă, preotul Alexandru Lungu de la Parohia “Așezământul de bătrâni” Sfântul Apostol Andrei a organizat o nouă campanie de donații pentru Secția de neonatologie a Spitalului Municipal Fălticeni. Această campanie s-a desfășurat în perioada premergătoare zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, și a avut un impact remarcabil.

Sub îndrumarea și îndemnul preotului Alexandru Lungu, numeroși oameni generoși s-au alăturat acestei campanii, dorind să contribuie la bunăstarea bebelușilor aflați în Secția de neonatologie. Eforturile lor nu au fost în zadar.

Astfel, vineri, 2 iunie 2023, personalul Secției de neonatologie a primit cu bucurie donații în valoare de aproximativ 17.000 de lei. Printre produsele donate s-au numărat pampers, biberoane, lapte praf, șervețele umede, hăinuțe, suzete, păturici, baneocin, șampon și chiar o pompă profesională de muls. Preotul Alexandru Lungu ne-a informat despre acest succes și despre generozitatea oamenilor implicați în campanie.

Inițiativa demonstrează încă o dată importanța implicării comunității în sprijinirea celor mai vulnerabili membri ai societății noastre, în acest caz, nou-născuții și copiii internați în Secția de neonatologie.

Galerie foto

Investiția în copii – manifestarea iubirii pentru viitorul nostru

Într-un mesaj transmis redacției Fălticeni Online, preotul Alexandru Lungu a adus în prim-plan importanța investiției în copii ca manifestare a iubirii pentru viitorul nației noastre. Într-o lume marcată de frământări, neînțelegeri, războaie și conflicte generate de dorința de putere, preocuparea pentru copii devine esențială.

Una dintre problemele majore cu care se confruntă societatea românească este scăderea demografică înregistrată în ultimii 30 de ani. Avorturile au înregistrat o creștere alarmantă, iar o cauză fundamentală a acestei tendințe o reprezintă lipsa posibilităților materiale ale părinților de a susține și oferi tot ceea ce este necesar copiilor lor. Preotul Lungu subliniază că aceste neajunsuri sunt vizibile chiar din momentul în care o femeie rămâne însărcinată. Controlul medical periodic, tratamentul necesar în anumite situații specifice și ulterior sosirea pe lume a unui copil, cu toate provocările asociate acestei noi ipostaze de părinte, pot destabiliza și descuraja total.

Cu toate acestea, preotul Lungu se implică activ în viața comunității unde își desfășoară misiunea, demonstrându-și iubirea față de copii și dorința de a-i sprijini. În cadrul campaniilor de Crăciun, Paști și început de an școlar, el resimte o bucurie deosebită, rememorând etapele frumoase parcurse în copilărie. Totuși, constata lipsa bucuriei chiar și în cele mai mici gesturi și imposibilitatea părinților de a-și trimite copiii la școală cu tot ceea ce este necesar. Această realitate îl motivează să se implice din ce în ce mai mult, având sprijinul oamenilor inimoși din jurul său.

Recent, a primit o scrisoare de la o doamnă care admira realizările sale și sufletul său bun. Cu modestie, el explică că șansa sa a constat în adunarea în jurul său a unor oameni de o calitate incomensurabilă, el fiind doar mesagerul gesturilor de iubire nemărginite cu care este învăluit în permanență.

Un alt aspect important al implicării sale este legătura specială pe care o are cu Spitalul din Fălticeni. Aici, preotul Lungu a dezvoltat o prietenie cu câțiva oameni minunați care lucrează în acest spital. Conștient de importanța primelor momente de viață, preotul a inițiat o acțiune de donare a unor lucruri esențiale pentru nou-născuți, precum lapte praf, pampers, șervețele umede, hăinuțe, biberoane, suzete, pompe pentru sân și altele. Această donație reprezintă un dar potrivit pentru momentul de sărbătoare, când copiii sunt sărbătoriți în mod special, fiind o promisiune a vieții noastre pe acest pământ.

Preotul Lungu și-a exprimat recunoștința sa față de numeroșii donatori și oamenii de bine implicați în activitatea Spitalului Municipal Fălticeni, precum și față de doctorul Răzvan-Daniel Hristea, care onorează profesia sa cu pasiune. El reafirmă angajamentul său de a rămâne prezent și atent la nevoile celor din jur și de a fi o prezență constantă în promovarea binelui.

Astfel, prin gesturile sale și sprijinul comunității, preotul Alexandru Lungu demonstrează că investiția în copii și implicarea în viața acestora sunt pilonii solizi ai unei societăți mai bune și mai pline de iubire.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: