Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Într-o lume a schimbărilor rapide și a provocărilor constante, Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” își aduce un tribut aducerii limbii franceze în prim-plan.

Această instituție educațională a răspuns provocării concurenței dintre limbile străine prin intermediul unui program amplu de activități, ore de curs și proiecte menite să promoveze frumusețea și importanța limbii franceze.

An de an, elevii și profesorii școlii s-au implicat în diverse concursuri, demonstrându-și abilitățile lingvistice și creativitatea remarcabilă.

În anul 2022, doamna profesoară Pașcovici Elena a devenit laureată a prestigiosului Concurs “Haiku International”, organizat de FIPF-Federația Internațională a Profesorilor de Franceză. În acest an, doamna profesoară a participat la Concursul Internațional “Chansons sans Frontières” și a fost apreciată pentru textul “Amitié éternelle” (un cântec pe tema concursului – Passagers du temps).

Dar bucuria cea mai mare a venit acum. În anul 2018, școala a descoperit Concursul mondial de scriere creativă colaborativă “Florilège”, organizat de FIPF și Académie de Montpellier. Cu toate că se considerau prea mici pentru un concurs atât de prestigios, clasa cea mai curajoasă și-a pus imaginația la treabă și a redactat un poem remarcabil intitulat “Le mélange des saisons” (Amestecul anotimpurilor). Acesta a câștigat Premiul I și felicitările juriului pentru “muzicalitatea versurilor”. Performanța lor a fost remarcabilă, întrucât au concurat cu succes împotriva unor instituții prestigioase cum ar fi Universitatea din Santiago de Chile și Școala Internațională din SUA.

Au trecut anii, iar entuziasmul a fost pus la încercare de evenimentele care s-au succedat, cum ar fi pandemia, orele online și dificultățile școlare. Cu toate acestea, elevii clasei a VIII-a A au reușit să păstreze focul creativității lor. Cu tema inspirațională “Babel”, au realizat un poem deosebit intitulat “La malédiction de l’incompréhension” (Blestemul neînțelegerii). Eforturile lor au fost recompensate cu Premiul al III-lea și poemul lor va fi inclus în volumul dedicat concursului. Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” este mândră să fie singura școală din România care a obținut această distincție.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: