Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineață în localitatea Horodniceni, punând în pericol locuințele și gospodăriile din zonă.

În urma apelului de urgență primit la ora 06.07, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, alături de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Cornu Luncii, au intervenit pentru a controla și lichida flăcările. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că ardeau o casă de locuit și anexele gospodărești, cu pericol iminent de propagare la construcțiile învecinate.

Datorită intervenției pompierilor și voluntarilor, au fost salvate celelalte clădiri din apropiere. Pentru lichidarea incendiului au fost folosite patru autospeciale de stingere care au acționat pentru a controla focul și a-l împiedica să se extindă. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță SMURD.

Video: ISU Suceava și Pompierii Voluntari Cornu Luncii

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții ISU Suceava, casa de locuit și o anexă au fost complet distruse de flăcări, alături de adăpostul de animale. Suprafața totală afectată de incendiu se estimează la aproximativ 300 de metri pătrați, iar bunurile din interiorul acestor construcții au fost pierdute în totalitate.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului pare a fi legată de jarul sau scânteile purtate de vânt de la un foc făcut în aer liber și lăsat nesupravegheat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma acestui incident, însă pagubele materiale sunt semnificative.

Autoritățile îndeamnă populația să respecte măsurile de siguranță în gestionarea focului în aer liber, pentru a preveni astfel de situații nefericite.

About Author

%d blogeri au apreciat: