Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Primarul Cătălin Coman a anunțat astăzi că parcul de pe strada Mihai Eminescu, situat în vecinătatea Muzeului de Artă “Ion Irimescu”, cunoscut de fălticeneni sub numele de Parcul Prefecturii sau parcul 23 August, va fi redeschis pentru public începând de luni, 7 august 2023.

Această deschidere marchează finalizarea lucrărilor de modernizare arhitecturală şi peisagistică a parcului menționat, parte a Proiectului Proiectului “Modernizare arhitecturală și peisagistică a obiectivului Parc Public – str. Mihai Eminescu, nr. 4; Reabilitare termică corp B Muzeul de Artă Ion Irimescu; Restaurare monument istoric – Casa Memorială Mihail Sadoveanu din municipiul Fălticeni”, finanțat prin programul Operațional Regional 2014-2020.

Parcul Prefecturii se deschide cu un aspect proaspăt

Primarul a declarat că nu va fi organizată o deschidere festivă, ci pur și simplu parcul va fi pus la dispoziția cetățenilor. El a subliniat că vor exista numeroase evenimente și activități organizate în parc în viitor pentru a încuraja comunitatea să se bucure de această oază de relaxare.

Descoperă facilitățile noului parc din Fălticeni

Una dintre principalele noutăți aduse de proiectul de modernizare a fost împrejmuirea parcului, care acum dispune de trei zone de acces pietonal și un acces auto pentru lucrări de întreținere și intervenții. Mobilierul stradal a fost înlocuit cu piese noi, inclusiv bănci, coșuri de gunoi (cu o secțiune specială pentru colectarea selectivă a deșeurilor) și pergole pentru adăpost.

Foișorul din parc a fost reamenajat, aducând aminte de vremurile în care fanfara își încânta publicul la evenimentele publice. Pe lângă aceasta, spațiile verzi au fost reîmprospătate cu gazon natural și dotate cu un sistem de irigație pentru a menține vegetația sănătoasă. Parcul va fi pus în valoare și de un sistem de iluminat modern.

Fântâna arteziană a fost restaurată și va funcționa pe toată durata zilei în care parcul va fi deschis. În plus, pentru a compensa arborii și arbuștii înlăturați din motive de siguranță, au fost plantați noi arbori și arbuști pentru a menține aspectul natural al parcului. Un alt aspect semnificativ al modernizării a fost amenajarea unei parcări laterale pentru noul spital municipal.

Un loc pentru toată familia: Zone de joacă și fitness

Parcul oferă acum facilități pentru toate categoriile de vârstă, incluzând un spațiu generos de joacă pentru copii și un loc dotat cu echipamente de fitness în aer liber pentru adulți.

În august, parcul va funcționa între orele 8:00 și 23:00

Parcul va fi deschis zilnic între orele 8:00 și 23:00, asigurând că locuitorii Fălticeniului se pot bucura de o oază de destindere în mijlocul orașului. Primarul a făcut un apel către toți vizitatorii să se comporte civilizat, să protejeze mediul și să se bucure de acest parc modern și frumos care reprezintă un efort considerabil și o investiție în comunitatea locală. Este important de știut că nu va fi permis accesul în parc cu animale de companie.

Primarul Cătălin Coman a exprimat satisfacția că proiectul a fost finalizat cu succes și a subliniat importanța păstrării curățeniei și întreținerii parcului. El a menționat că parcul va fi supravegheat video 24 de ore pe zi, cu 16 camere de luat vederi pentru a preveni actele de vandalism și a asigura ordinea publică. O patrulă a Poliției Locale va asigura ordinea publică în timpul funcționării parcului, care va fi deschis între orele 8 și 23 în luna august.

About Author

%d blogeri au apreciat: