Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret FITT Birlic 2023 revine în Fălticeni pentru a treisprezecea ediție. O bogată serie de spectacole, competiții și evenimente conexe. Festivalul promite o săptămână plină de cultură și artă pentru tineri și iubitorii de teatru.

Acest eveniment de marcă este organizat de Asociația Fălticeni Cultural. Va avea loc timp de o săptămână, în perioada 21-27 august 2023. Coordonatorul festivalului este preotul Liviu Mihăilă. Festivalul va fi prezentat de Ștefania Mihăilescu.

Pe lângă activitățile principale ale festivalului, sub umbrela sa generoasă se vor desfășura alte două evenimente importante. Este vorba despre Festivalul de Film Documentar și de Film de Scurt Metraj „Draga Film Fest” și Folk Fest Fălticeni.

FITT Birlic 2023 reprezintă un punct de atracție pentru numeroși invitați, elevi pasionați de teatru și tineri talentați.

Pe parcursul săptămânii, Fălticeniul va găzdui nume importante ale scenei teatrale. Actori remarcabili, regizori talentați, scenografi creativi, coregrafi de excepție și soliști cu voce încântătoare.

În cadrul competiției trupelor de teatru, opt formații au obținut calificarea: „Ghioceii” din Mingir (Basarabia), „Gong” din Roman, „Trupa 7” din Cluj Napoca, „Flori de mai” din Todireşti, „Teatrul 7”, „Umbre”, „Chaplin” și „Victory of Art” (ultimele patru trupe din București).

Componența juriului FITT Birlic 2023 pentru secțiunea de teatru include nume de prestigiu precum Vlad Rădescu, Gavril Pătru, Jeanine Stavarache, Lorette Enache și Radu Ghilaș.

În ceea ce privește secțiunea „Draga Film Fest”, juriul este format din Ştefan Velniciuc, jurnalistul TVR Carmen Olaru, Ciprian Mega și Cosmin Ștefan.

Printre invitații speciali ai festivalului se numără personalități cunoscute precum regizorul și actorul Vlad Rădescu, actorii Marius Manole, Mihai Călin, Gavril Pătru, Diana Cavallioti, Ovidiu Cuncea, Radu Ghilaș, Virginia Rogin, Jeanine Stavarache, Ştefan Velniciuc, Ioan Andrei Ionescu, cântărețul și compozitorul Puiu Crețu, talentata cântăreață Maria Radu, preotul și regizorul Ciprian Mega, precum și prof. univ. coregraf Lorette Enache și muzicanții de la Taraful de la Vărbilău.

Locațiile care vor găzdui aceste evenimente deosebite includ Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, Sala „Draga Olteanu Matei”, scena din curtea interioară a Colegiului „Vasile Lovinescu”, Amfiteatrul Colegiului Național „Nicu Gane” (pentru vizionarea filmelor din cadrul „Draga Film Fest”) și Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” (pentru lansările de carte).

Pentru a vă menține la curent cu programul detaliat al festivalului, vă invităm să urmăriți pagina web oficială (asociațiafalticenicultural.ro) și pagina de Facebook a Asociației Fălticeni Cultural. Fiți parte dintr-o săptămână plină de artă, cultură și emoții intense la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret FITT Birlic 2023!

Luni, 21 august 2023: Deschiderea Festivă a FITT Birlic 2023. Spectacole, parade și invitați speciali

Deschiderea oficială a FITT Birlic 2023 aduce o paradă a costumelor de teatru, alături de participarea specială a actorilor de la Ateneul Național din Iași și cei de la „Funny Art” Iași. Această zi este marcată de spectacolul emoționant „Liebe..bis zum Tod” al trupei „Birlic”, regizat de Alexandru Marin.

Marți, 22 august 2023: Competiții și filme documentare

Ziua a doua a FITT Birlic 2023 aduce în prim plan concursurile trupelor de teatru, în timp ce filmele documentare din cadrul „Draga Film Fest” sunt vizionate de către public în Amfiteatrul Colegiului Național “Nicu Gane”. Spectacolul pentru copii „Sarea în bucate”, regizat de Erica Moldovan, și alte producții de teatru completează această zi. Actorul Marius Manole va urca pe scena festivalului.

Miercuri, 23 august 2023: Spectacole pentru copii și coregrafie

A treia zi a FITT Birlic 2023 este dedicată în mare parte celor mici, cu spectacole precum „Capra cu trei iezi”, regizat de Erica Moldovan și Dumitru Florescu. De asemenea, publicul va putea admira și spectacolul de coregrafie „Bold”, sub regia lui Axel Moustache.

Joi, 24 august 2023: Trupe de teatru, lansări de carte și spectacole de impact

Ziua a patra a FITT Birlic 2023 aduce în competiție ultimele trupe de teatru, fiecare cu propriul lor stil și interpretare. În paralel, se vor desfășura lansări de carte semnate de personalități din lumea teatrului. Spectacolul „Nebun din dragoste” al Teatrului Național București, cu distribuția Gavril Pătru, Diana Cavallioti, Mihai Călin și Ioan Andrei Ionescu, va încheia această zi în forță.

Vineri, 25 august 2023: Recitări poetice, spectacole individuale și Gala premiilor

A cincea zi a FITT Birlic 2023 aduce concursul de recitare poetică și monolog pentru toate categoriile de vârstă. Spectacolele individuale și mult-așteptata Gala a Premiilor FITT „Birlic” și „Draga Film Fest” completează această zi plină de emoție și recunoaștere artistică.

Sâmbătă, 26 august 2023: Spectacole pentru copii și recitaluri muzicale

Penultima zi a FITT Birlic 2023 vine cu spectacole pentru copii, precum „Prințul fermecat” al Teatrului de copii și tineret „Vasilache” din Botoșani. Recitalurile muzicale ale trupei „AP3” dau culoare și ritmul acestei zile pline de diversitate artistică.

Duminică, 27 august 2023: Teatru poetic și spectacole de încheiere

Ultima zi a Festivalului FITT Birlic 2023 aduce spectacolul poetic „Scrisori eminesciene” susținut de George Custură. De asemenea, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani va aduce în scenă spectacolul „Watch dogs”, pentru a încheia în forță această săptămână dedicată artei și culturii.

About Author

%d blogeri au apreciat: