Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Notă de eveniment

Vineri, 3 noiembrie 2023, sala de lectură și expoziții a Bibliotecii Municipale “Eugen Lovinescu” din Fălticeni a găzduit vernisajul expoziției “Aniversară 75” a cunoscutului artist plastic fălticenean Gabrel Baban. Evenimentul a adunat numeroși prieteni, admiratori și oficialități locale într-o atmosferă plină de entuziasm și recunoștință.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a deschis evenimentul și a adus un omagiu artistului Gabrel Baban. Primarul a subliniat importanța evenimentului, menționând că este o zi deosebită pentru comunitatea fălticeneană, dar și pentru Gabrel Baban, care sărbătorește 75 de ani de existență. El a evidențiat contribuția semnificativă a artistului la cultura locală și națională, exprimându-și mândria față de operele și realizările acestuia.

Criticul de artă Prof. dr. Raluca Georgeta Schipor Baban a oferit o prezentare impresionantă a expoziției “Aniversară 75”. Apreciind-o drept “copleșitoare” și subliniind modul în care Gabrel Baban abordează temele existențialismului uman, ea a evidențiat și abilitățile tehnice remarcabile ale artistului. Prof. dr. Raluca Baban a subliniat că cele 35 de lucrări expuse reflectă măreția și valoarea artei locale și naționale.

La rândul său, Gabrel Baban a ținut un discurs emoționant, mulțumind tuturor celor prezenți la sărbătoarea sa. A recunoscut sprijinul necondiționat al soției sale și le-a mulțumit celor care l-au ajutat în realizarea expoziției.

Administratorul public, Alexandru Rădulescu, a subliniat importanța colaborării cu Gabrel Baban în dezvoltarea spațiului expozițional al bibliotecii. Acest spațiu multifuncțional a fost creat pentru a promova arta și a găzduit numeroase expoziții de înaltă calitate în ultimii trei ani.

Vernisajul expoziției “Aniversară 75” a lui Gabrel Baban a fost un eveniment deosebit în care arta și cultura au fost sărbătorite într-un mod aparte. Operele impresionante ale artistului au fost admirate și apreciate de toți cei prezenți.

Expoziția poate fi vizitată în perioada noiembrie – decembrie 2023.

VIDEO

About Author