Home ACTUALITATE 7 septembrie – Ziua internaţională a aerului curat. În Fălticeni se simte mirosul gunoiului de pasăre administrat pe terenurile agricole într-o localitate învecinată

7 septembrie – Ziua internaţională a aerului curat. În Fălticeni se simte mirosul gunoiului de pasăre administrat pe terenurile agricole într-o localitate învecinată

by Fălticeni Online
0 comment

Adunarea Generală a ONU a decis să stabilească data de 7 septembrie ca Ziua internaţională a aerului curat pentru un cer albastru.

Poluarea aerului este o problemă globală cu impact de anvergură din cauza transportului pe distanţe mari a poluanţilor atmosferici. În absenţa unei intervenţii, numărul deceselor premature cauzate de poluarea aerului înconjurător se estimează că este pe cale să crească cu peste 50% până în 2050.

Numai de aer curat nu au parte fălticenenii, în aceste zile!

Încă de luni, 6 septembrie, în oraş se simte mirosul gunoiului de pasăre care este administrat sub formă de îngrăşământ organic pe terenurile agricole ale unui agent economic dintr-o localitate învecinată.  

Aşa s-a întâmplat şi în toamna anului trecut, când comisarii Gărzii de Mediu Suceava au verificat activitatea agentului economic, în urma sesizărilor primite de la populaţie.

Atunci, comisarii de mediu au precizat că, potrivit prevederilor Codului de bune practici agricole, administrarea îngrășămintelor organice este permisă în această perioadă.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705