Home Local Colonelul Tudor Vladimirescu a preluat conducerea Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni

Colonelul Tudor Vladimirescu a preluat conducerea Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni

by A.S.
0 comment

Începând de vineri, 10 septembrie 2021, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni are un nou comandant.

Astăzi, la sediul Școlii de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, a avut loc ceremonia militară de predare-primire a comenzii, între domnul colonel Blaga Radu-Marcel și domnul colonel Vladimirescu Tudor, noul comandant al școlii, ca urmare a detașării celui dintâi la agenția europeana FRONTEX pentru o perioadă de trei ani.

Activitatea s-a desfășurat în prezența domnului colonel Mastan Alin-Ionel, inspectorul general al Jandarmeriei Române, și a personalului școlii.

Absolvent al Academiei de Poliței, colonelul Tudor Vladimirescu a lucrat, în ultimii 15 ani, în domeniul formării profesionale inițiale și continue, ultima funcție fiind de împuternicit șef serviciu Formare Profesională din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Totodată, ziua a fost marcată și de comemorarea a 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a sublocotenentului post-mortem Lazăr Nicolae, instruit în anul 1990 la unitatea militară de la Fălticeni, care a căzut la datorie apărând clădirea Guvernului României.

În cadrul acestui moment, la care a participat și inspectorul general al Jandarmeriei Române, s-a oficiat o slujbă de pomenire susținută de către preotul militar al școlii, urmată de alocuțiuni la adresa eroului comemorat.

Potrivit unui comunicat din arhiva Inspectoratului de Județean de Jandarmi Alba, jandarmul Nicolae Lazăr se număra printre scutierii care apărau instituția Guvernului în timpul mineriadei din septembrie 1991.

„La 25 septembrie 1991, mii de oameni, manifestanţi şi mineri, încearcă să intre cu forţa în sediul guvernului din Palatul Victoria. Clădirea era păzită de jandarmi, militari şi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază. Mulţimea, a reuşit la un moment dat, să incendieze parterul clădirii. În timpul asaltului asupra Palatului Victoria au murit doi civili şi un militar, sublocotenentul postmortem Nicolae I. Lazăr în vârstă de 21 de ani.

Jandarmul era militar în termen detaşat de la Alba în Bucureşti şi se număra printre scutierii care aveau ca ordin să păzească instituţia Guvernului.

„S-a stins la spital după două zile de agonie. El a fost prima victimă a «mineriadei» din septembrie”.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705