Home ACTUALITATE Ninge abundent în județul Suceava. Inevitabil, traficul rutier a fost dat peste cap, inclusiv la Fălticeni

Ninge abundent în județul Suceava. Inevitabil, traficul rutier a fost dat peste cap, inclusiv la Fălticeni

by Fălticeni Online
0 comment

Ninsorile abundente din ultimele ore, cu depuneri de zăpadă pe carosabil, au dat peste cap traficul rutier în multe zone ale județului Suceava, inclusiv Fălticeni.

Situația este dificilă atât pe drumurile aflate în administrarea autorităților locale cât și pe sectoarele de drum pe care acționează utilajele Secției de Drumuri Naționale Suceava din cadrul DRDP Iași.

În mai multe rânduri, a fost nevoie de sprijin din partea echipajelor de poliție pentru dirijarea traficului (atât Poliția Națională cât și Poliția Locală).

S-au creat blocaje în trafic la ambele ieșiri din Fălticeni, atât spre Suceava cât și spre Roman, timpul petrecut în trafic pentru tranzitarea zonei a crescut destul de mult, astfel că au apărut nemulțumiri din partea conducătorilor auto care au fost nevoiți să înainteze în coloană.  S-a circulat greu și spre Gura Humorului.

Situații similare sunt și în alte zone ale județului, cum ar fi DN 17, pe sensul de mers Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului.

După-amiază, circulația a fost blocată temporar pe un sens pe DN 2, Bunești – Cumpărătura, în urma unui eveniment rutier în care au fost implicate 2 autotrenuri și 3 autoturisme, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul  Inspectoratulului General al Poliţiei Române.

Blocaje s-au înregistrat și la ieșirea din Fălticeni spre Spătărești, unde o autocisternă a rămas blocată pe carosabil, dar și la ieșirea spre Suceava.

Meteorologii au instituit atenționare Cod Galben de ninsori abundente până mâine, 28 decembrie, astfel încât recomandarea pentru conducătorii auto este de a nu pleca la drum fără o informare prealabilă și o pregătire temeinică a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

În această seară, Prefectura Suceava a transmis un comunicat de presă privind situația drumurilor naționale:

“Pe toate sectoarele de drum național din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava s-a acționat pe parcursul zilei și se acționează în continuare cu 39 utilaje ale prestatorului de servicii și cele proprii, în condițiile în care se circulă pe un strat de zăpadă de 1-3 cm, neexistând la această oră zone unde circulația să fie restricționată.

Pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată de asemenea în condiții de iarnă, fiind îngreunată pe DN 17 sensul  Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului atât datorită valorilor mai ridicate de trafic decât media zilei, cât și datorită ninsorii. Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată 0-1cm. De la activarea codului galben au intervenit pe teren 32 utilaje dotate cu lamă și răspânditor, fiind consumate până la ora 19.00 p.m. circa 178 tone sare, 14 tone nisip și 1 tonă clorura de calciu.

Situația este monitorizată permanent, se va acționa pe parcursul întregii nopți (atât cât vremea o va permite) pentru ca mâine dimineață carosabilul să se prezinte în condiții cât mai bune.”

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705