Home ACTUALITATE Ce reguli trebuie să respecţi când mergi la scăldat?

Ce reguli trebuie să respecţi când mergi la scăldat?

by A.S.
0 comment

Odată cu creşterea temperaturile, numărul persoanelor care îşi petrec timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălţilor şi lacurilor, este în continuă creştere.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a readus în atenţia populaţiei o serie de reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a se evita producerea unor tragedii.

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate.

Apoi, este bine să nu vă aventuraţi, să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare.

Încercați să evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere.

De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a altor elemente plutitoare.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă, dar mai ales în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.

Și nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente, pentru ca acele tragedii să nu se mai repete.

Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent. În acest sens, recomandăm consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul „Pericol de înec” de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705