Home Local Apel umanitar: Fălticeneanul Ghiorghiță Pascu suferă de obezitate morbidă și are nevoie de ajutor pentru a reveni la o viață normală  

Apel umanitar: Fălticeneanul Ghiorghiță Pascu suferă de obezitate morbidă și are nevoie de ajutor pentru a reveni la o viață normală  

by Fălticeni Online
1 comment

În România, aproximativ 30% din populație suferă de obezitate, iar peste 20% este supraponderală, potrivit Raportului European Regional privind Obezitatea 2022 al Organizației Mondiale a Sănătății.

Unul dintre românii aflați în această situație este fălticeneanul Ghiorghiță Pascu. În vârstă de 37 de ani, Ghiorghiță a ajuns la greutatea de 270 de kilograme.

Bărbatul provine dintr-o familie cu o situație materială modestă, fără un venit constant care să-i poată oferi posibilitatea de a se îngriji și a se hrăni așa cum ar impune situația dificilă în care se află acum.

Ghiorghiță trăiește alături de tatăl său în casa care le-a rămas de la bunici, cei care i-au purtat de grijă în copilărie. Din familie mai face parte un frate, cu câțiva ani mai mic, care trăiește în străinătate.

Problemele sale de sănătate s-au agravat în ultimii zece ani. Obezitatea, insuficiența respiratorie, bolile ficatului, îi dau suficiente motive de îngrijorare. Cea mai mare spaimă a sa este să nu ajungă în stare gravă la spital, așa cum s-a întâmplat în urmă cu un an, pe 20 iulie 2021, când, pe o ploaie torențială, mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru a-l transporta la spitalul din Fălticeni, apoi la Suceava și înapoi la Fălticeni. Piciorul stâng s-a umflat atunci foarte tare și i-a provocat dureri mari, iar problema persistă și acum.

Dincolo de cauzele care l-au adus pe Ghiorghiță Pascu în situația de acum, de faptul că sunt și oameni care îl judecă, bărbatul are nevoie de ajutorul comunității.

Un ajutor pe care acum încearcă să i-l ofere prietenii și vecinii. În ultimele săptămâni aceștia s-au mobilizat, atât cât le-a stat în putere, inclusiv în mediul online, pentru a strânge nu doar bani ci și informații utile despre diete, tratamente și medici care să-l ajute pe Ghiorghiță.

Astfel, bărbatul a fost încurajat să facă mișcare, să mănânce mai sănătos, iar acum au reușit să-l pună în legătură cu un medic din Cluj, care și-a arătat disponibilitatea de a-l primi pentru a-i analiza starea de sănătate, în perspectiva efectuării unei operații de micșorare a stomacului.

Cu banii strânși în această perioadă, prietenii i-au încheiat o asigurare de sănătate pentru un an, și au făcut toate pregătirile pentru Ghiorghiță să plece la Cluj, unde va fi primit pentru investigații de medicul Sever Ionescu, la Clinica de Chirurgie. Cu transportul asigurat tot de oameni de bine, Ghiorghiță a reușit să plece la Cluj în seara zilei de marți 28 iunie!

Pentru ca ajutorul pentru Ghiorghiță să nu se oprească la ceea ce se întâmplă acum, pe numele său sunt deschise mai multe conturi, în care oricine poate să doneze sume de bani, care să-l ajute să ajungă să se opereze dacă specialiștii de la Cluj vor ajunge la concluzia că acest lucru poate fi făcut.

Conturi deschise la Banca Transilvania

Beneficiar Ghiorghiță Pascu

RO10BTRLRONCRT0CH2908501 (Lei)

RO54BTRLEURCRT0CH2908501 (Euro)

Cont deschis la CEC BANK

RO03CECB00008RON2233690 (Lei)

You may also like

Comments are closed.

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705