Home Local Performanță a columbofililor din Fălticeni la Olimpiada Porumbeilor Voiajori. Porumbița Sorina pe locul 7 la categoria regină Maraton

Performanță a columbofililor din Fălticeni la Olimpiada Porumbeilor Voiajori. Porumbița Sorina pe locul 7 la categoria regină Maraton

by A.S.
0 comment

România a găzduit, în perioada 12-14 august 2022, la Oradea, a 37-a ediție a Olimpiadei Porumbeilor Voiajori.

La cel mai important eveniment columbofil au fost prezenți oameni care activează în acest domeniu din 32 de țări ale lumii.

Au fost evaluate performanțele a 700 de porumbei voiajori, care au câștigat concursurile naționale și internaționale, la categoriile sportive de viteză, demi-fond, generală, fond şi maraton.

Printre porumbeii care au reușit să realizeze norma olimpică, la categoria maraton (concursuri pe distanţe de 900-1200 kilometri), s-a numărat și porumbița Sorina, crescută de frații Lucian și Ionel Aparaschivei din Fălticeni.

Sorina a ocupat locul 7 internațional la categoria regină Maraton.

Fraţii Aparaschivei din municipiul Fălticeni sunt membri ai Asociaţiei Județene Columbofile Suceava și ai clubului “Nord Maraton” Fălticeni. Aceștia își concurează porumbeii cel puţin trei ani la toate etapele de maraton.

Surse online: Piroyal TV și Columba TV

sursa: Piroyal TV
sursa: Columba TV

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705