Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Criza energetică, întreținută de războiul din Ucraina, afectează industria de petrol și gaze, prețurile materiilor prime sunt la cote istorice, iar producția este departe de a acoperi cererea.

În contextul măsurilor pe care România trebuie să le ia pentru creşterea capacităţii de gestionare a resurselor, conducerea Depogaz Ploiești, filiala de înmagazinare a gazelor din Romgaz Mediaș, a anunțat intenția companiei de a derula mai multe investiții pentru majorarea capacității de stocare a gazelor la 4,2 – 4,5 miliarde mc de gaze naturale.

Depogaz operează în prezent cinci depozite de înmagazinare, cu o capacitate cumulată de 2,76 miliarde de metri cubi.

Între investițiile anunțate se se află și construirea unui depozit nou în nordul Moldovei, în zona Fălticeni, potrivit declarațiilor oficiale citate de energynomics.ro

”Din punct de vedere strategic, în afară de dezvoltarea depozitelor noastre existente, dorim să construim un nou depozit în nordul Moldovei, la Fălticeni, cu o capacitate de înmagazinare de 200-250 milioane mc, 2-3 milioane extracție și 1,5-2 milioane mc extracție zilnică.

Acest depozit ar putea acoperi nevoile din partea de nord a României, plus pe cele ale Republicii Moldova, care se confruntă cu o situație destul de delicată din punct de vedere strategic”, a afirmat Vasile Cârstea în cadrul conferinței „O&G – răspunsuri pentru azi, răspunsuri pentru mâine”, organizate de Energynomics pe data de 8 septembrie 2022.

About Author

ByB.P.