Home ACTUALITATE Regulile reducerii, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul vor fi modificate

Regulile reducerii, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul vor fi modificate

by A.S.
0 comment

Un proiect de lege care va ajunge în dezbaterea Senatului, cu propune de adoptare, propune noi reguli pentru reducerea, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul.

Şoferii vor putea cere reducerea perioadei de suspendare a permisului auto cu o treime doar dacă prezintă și dovada achitării amenzii primite pentru abaterea rutieră ce a generat suspendarea.

Conducătorii auto nu trebuie să se afle în primul an de la dobândirea permisului de conducere și să fie declarați admiși la un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Propunerea, care va modifica Codul rutier, va crea, potrivit iniţiatorilor, „un cadru legislativ care să crească gradul de conștientizare a sancțiunilor”.  Sistemul contravențional românesc prezintă o eficiență scăzută, în sensul că sancțiunea amenzii contravenționale aplicate titularului permisului de conducere nu își atinge scopul, respectiv acela de a-l îndrepta pe contravenient și de a preveni săvârșirea unor contravenții pe viitor.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705