Home ACTUALITATE Regulile reducerii, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul vor fi modificate

Regulile reducerii, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul vor fi modificate

by Fălticeni Online
0 comment

Un proiect de lege care va ajunge în dezbaterea Senatului, cu propune de adoptare, propune noi reguli pentru reducerea, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul.

Şoferii vor putea cere reducerea perioadei de suspendare a permisului auto cu o treime doar dacă prezintă și dovada achitării amenzii primite pentru abaterea rutieră ce a generat suspendarea.

Conducătorii auto nu trebuie să se afle în primul an de la dobândirea permisului de conducere și să fie declarați admiși la un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Propunerea, care va modifica Codul rutier, va crea, potrivit iniţiatorilor, „un cadru legislativ care să crească gradul de conștientizare a sancțiunilor”.  Sistemul contravențional românesc prezintă o eficiență scăzută, în sensul că sancțiunea amenzii contravenționale aplicate titularului permisului de conducere nu își atinge scopul, respectiv acela de a-l îndrepta pe contravenient și de a preveni săvârșirea unor contravenții pe viitor.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705