Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În seara zilei de duminică, 22 ianuarie 2023, ora 18.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Vadu Moldovei, în timp ce se aflau în exercitarea serviciului de patrulare pe DJ 155A, pe raza comuna Râșca au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare acustice și luminoase de oprire a unei autoutilitare.

Conducătorul autoutilitarei a oprit vehiculul, a deschis portiera din partea dreaptă și a încercat să fugă de la fața locului.

Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, l-au ajuns și l-au imobilizat, constatând faptul că acesta este un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în comuna Râșca, satul Slătioara.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit faptul că acest lucru se confirmă.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul din  Fălticeni, în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul PP Râșca.

Câteva ore mai târziu, după miezul nopții de duminică spre luni (ora 00.55),  patrula de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflându-se în cadrul unei acțiuni pe linie de alcool a efectuat semnal regulamentar de oprire, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, unui autoturism care circula din sens opus pe Drumul Comuna sat Buda comuna Râșca. Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție.

S-a continuat urmărirea, iar după aproximativ 4 kilometri autoturismul a fost blocat. În urma cercetărilor s-a stabilit că la volan se afla un bărbat din comuna Bogdănești.

Pentru că emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.80 MG/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se preleva mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” ce v-a fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni de către lucrătorii Compartimentului Rutier Fălticeni.

About Author