Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

În dimineața zilei de 23 iunie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Rutier au declanșat o acțiune de amploare pentru a verifica legalitatea transportului public de persoane și mărfuri.

În intervalul orar 04:00 – 06:00, echipajele polițienești au intensificat controalele pe drumurile publice din județ, punând sub lupa atenției aspecte precum documentele necesare, traseul, capacitatea de încărcare, numărul de locuri și inspecția tehnică periodică a autovehiculelor.

Activitățile desfășurate de polițiști au avut ca scop principal verificarea legalității transporturilor rutiere publice, asigurându-se că operatorii de transport și conducătorii auto respectă prevederile legale. Astfel, au fost controlate 76 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri, iar toți conducătorii auto verificați au fost supuși testelor cu aparatul etilotest/drugtest.

În urma acestor verificări, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 și altor acte normative în domeniul transportului. De asemenea, doi șoferi au avut permisele de conducere reținute, iar patru certificate de înmatriculare ale vehiculelor au fost retrase. În baza Legii nr. 38/2003, dreptul de utilizare al două vehicule de transport persoane a fost suspendat. De asemenea, conform OUG nr. 37/2007, trei vehicule de transport marfă au fost imobilizate.

Aceste acțiuni preventive vor continua și în perioada următoare, având ca obiectiv principal prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Polițiștii urmăresc impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de mărfuri și persoane.

De asemenea, polițiștii solicită cetățenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, deoarece acestea pun în pericol viața și siguranța acestora. Riscul de a călători cu șoferi fără permis, sub influența alcoolului sau cu intenții infracționale este foarte mare, iar vehiculele neautorizate nu sunt verificate tehnic pentru a efectua transport public de persoane.

În vederea asigurării unui mediu legal și sigur în transportul rutier, cetățenii sunt încurajați să sesizeze orice practici neautorizate care aduc prejudicii atât mediului legal de afaceri, cât și siguranței rutiere.

About Author

%d blogeri au apreciat: