Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni a obținut acreditarea Erasmus în domeniul Educației și Formării Profesionale pentru perioada 2022-2027, marcând astfel începutul stagiilor de formare în cadrul acestui proiect european (nr. ref. 2021-1-RO01-KA120-VET-000046329).

Prin desfășurarea stagiilor de practică la agenți economici din țările UE și din mediul local, Colegiul „Vasile Lovinescu” își propune atingerea mai multor obiective importante. Printre acestea se numără îmbunătățirea calității formării profesionale prin dezvoltarea competențelor verzi necesare unei piețe a muncii sustenabile și durabile, creșterea implicării partenerilor sociali în dezvoltarea sistemului de formare profesională, asigurarea egalității de șanse și accesului la educație, precum și reducerea abandonului școlar. De asemenea, se urmărește îmbunătățirea calității învățării la locul de muncă în formarea profesională și dezvoltarea competențelor digitale necesare fiecărei specializări.

În perioada 12 – 23 iunie 2023, un grup de 8 elevi de la clasa a XI-a, specializarea matematică-informatică, și un grup de 13 elevi de la clasa a X-a, specializarea turism și alimentație, au avut ocazia să desfășoare două săptămâni de practică în Granada, Spania.

Elevii de la specializarea matematică-informatică au avut stagiu de practică la firma Andagrananet, specializată în domeniul IT din Granada, Spania. Sub îndrumarea tutorilor, aceștia au avut ocazia să creeze o platformă web utilizând HTML, CSS și PHP, platformă cu aplicabilitate pentru stagiile de practică în domeniul VET.

Cei 13 elevi de la specializarea turism și alimentație și-au desfășurat stagiu de practică la Hotel Camino de Granada, Hotel Girasoles, Hotel Abadia și Hotel Las Nieves. În timpul celor două săptămâni de practică, participanții au avut diverse responsabilități în cadrul serviciului de primire și în cadrul serviciului de etaj al hotelurilor. Acestea includ pregătirea primirii turiștilor, gestionarea documentelor contabile, interacțiunea cu clienții și personalul hotelului, precum și pregătirea camerelor și asigurarea unui mediu curat și sigur prin utilizarea produselor de curățenie ecologice.

Pe lângă activitățile practice în domeniile lor de specializare, elevii au avut oportunitatea de a intra în contact cu cultura și civilizația spaniolă, vizitând diferite muzee și obiective turistice din Granada, Sevilla și Malaga.

Stagiul de practică desfășurat în cadrul proiectului european Erasmus a contribuit la dezvoltarea profesională a participanților, oferindu-le o experiență valoroasă în domeniile lor de studiu. Această experiență culturală și profesională îi pregătește mai bine pentru integrarea pe piața muncii și le oferă încredere în viitorul loc de muncă.

Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni încurajează elevii să împărtășească experiențele dobândite și să inspire și pe alții să se bucure de o formare profesională de calitate, care să le ofere oportunități reale de dezvoltare și succes în carieră.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: