Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Fălticeni a fost selectată printre cele 50 de școli din România pentru a implementa programul “Școala din viitor”, o inițiativă dezvoltată de Fundația Vodafone România în parteneriat cu Junior Achievement România. Această rețea de școli este dedicată dezvoltării competențelor digitale ale elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

În perioada 4 mai – 30 iunie, Fundația Vodafone România și Junior Achievement România au organizat un proces de selecție, în urma căruia au fost alese 50 de unități școlare publice din întreaga țară. Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Fălticeni a reușit să se distingă prin calitatea argumentării din formularul de aplicație, precum și prin experiența cadrelor didactice în alte proiecte care vizează dezvoltarea competențelor digitale. De asemenea, infrastructura școlii și angajamentul acesteia în ceea ce privește numărul estimat de clase în care vor fi derulate activitățile din conținutul educațional exclusiv disponibil pe platforma “Școala din viitor” au fost criterii importante în procesul de selecție.

În cadrul acestui program, Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Fălticeni va avea acces gratuit la conținut educațional exclusiv disponibil pe platforma www.scoaladinviitor.ro și va fi echipată cu un kit tehnologic special conceput pentru desfășurarea activităților educaționale din programul “Școala din viitor”. Kitul conține 8 cuburi MergeCube, care permit vizualizarea în realitate augmentată 3D, 4 plăci de control, 4 plăci Croc&Play, 2 piramide holografice ce transformă desenele copiilor în holograme, precum și alte accesorii precum cabluri, magneți, cărți cu indicii și cărți de joc. Plăcile de control pot fi conectate la dispozitive electronice, inclusiv tabletele din dotarea școlii.

Este demn de menționat că Primăria Fălticeni a implementat un proiect cu fonduri europene pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu cu dispozitive electronice, astfel că Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” dispune de tablete pentru toți cei 430 de elevi și de laptopuri pentru cadrele didactice.

Programul “Școala din viitor” propune un total de 28 de activități, dintre care 14 pentru categoria de vârstă 6-9 ani și 14 pentru categoria de vârstă 9-12 ani. Aceste activități se concentrează pe învățarea utilizând realitatea augmentată și jocurile video. Fiecare profesor decide modul în care planifică și desfășoară activitățile în funcție de categoria de vârstă a elevilor.

Prin selectarea Școlii Gimnaziale “Ioan Ciurea” din Fălticeni pentru programul “Școala din viitor”, se oferă elevilor oportunitatea de a se familiariza și a dezvolta competențe digitale esențiale într-un mod interactiv și inovator. Această inițiativă reprezintă un pas important în transformarea educației și pregătirea elevilor pentru provocările secolului XXI.

About Author

%d blogeri au apreciat: