Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne, maiorul Constantin Ştefăneascu, care ocupă funcţia de comandant al Detaşamentului de Jandarmi din Fălticeni, a primit Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Distincția i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în cadrul unui eveniment organizat în această dimineaţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest fel, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, ofiţerului i-a fost apreciat profesionalismul dovedit pe timpul exercitării misiunilor care i-au fost încredințate.  

“Colegul nostru, care a ales să îmbrace cu mândrie uniforma uneia dintre cele mai nobile profesii din lume, a demonstrat întotdeauna că pe primul loc este și va rămâne siguranța cetățenilor. Acesta și-a îndeplinit în mod exemplar atribuțiile de serviciu, dând mereu dovadă de implicare și spirit civic în salvarea mai multor persoane”, se arată în comunicatul IJJ Suceava.

La 16 iulie 1862, prin Decretul 495, Alexandru Ioan Cuza înființa acest minister prin contopirea cancelariilor „Trebilor din Lăuntru” care funcționau separat la București și la Iași, primul deținător al funcției fiind ministrul Barbu Catargiu.

Primele structuri destinate apărării legii și ordinii publice fuseseră înființate sub forma „Vorniciei din Lăuntru” sub imperiul Regulamentelor Organice, în Țara Românească la 20 iulie 1831 și Moldova la 1 ianuarie 1832.

About Author

%d blogeri au apreciat: