Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu pentru valul de căldură intensificat și disconfortul termic.

Pe fondul acestei avertizări, ISU Suceava a transmis o serie de recomandări populației pentru a face față temperaturilor extreme și a preveni efectele adverse ale căldurii asupra sănătății.

Stai la umbră și evită expunerea prelungită la soare.

Consumă suficientă apă pentru a te hidrata corespunzător și evită băuturile alcoolice.

Poartă pălării de soare și haine lejere de culori deschise.

Optează pentru consumul de fructe și legume proaspete pentru a-ți menține hidratarea.

Evită aprinderea focului în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite.

Fii responsabil și nu arunca resturile de țigară oriunde, deoarece pot declanșa incendii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava încurajează populația să se protejeze și să rămână în siguranță pe perioada acestui val de căldură.

Luni, 28 august, în Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Marți (29 august) valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade. Î

n sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: