Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Într-un efort de a crește siguranța rutieră și de a combate infracțiunile pe șosele, polițiștii suceveni au fost mobilizați în cadrul acțiunii “Blocada” desfășurată în acest weekend în județul Suceava.

Peste 500 de sancțiuni aplicate în valoare de 320.000 lei în doar 3 zile, cu un accent special pe prevenirea consumului de alcool și droguri în timpul condusului.

Creșterea siguranței rutiere prin acțiunea Blocada

Acțiunea “Blocada”, desfășurată în perioada 14-16 septembrie 2023, a avut ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor rutiere și a consumului de substanțe interzise la volan. Mai mult de 200 de polițiști au fost implicați în această acțiune, care a inclus atât măsuri de aplicare a legii, cât și componente preventive și de informare destinate responsabilizării conducătorilor auto.

În acest context, polițiștii au folosit toate echipamentele necesare pentru depistarea șoferilor sub influența alcoolului sau drogurilor, inclusiv etiloteste, etilometre și DrugTest Drager.

Rezultatele acestei acțiuni includ suspendarea a 60 de permise de conducere și retragerea a 35 de certificate de înmatriculare în doar 3 zile. De asemenea, au fost aplicate 573 de sancțiuni contravenționale în valoare de 323.300 lei pentru diverse abateri la regimul rutier și acte de tulburare a ordinii publice.

Identificarea infracțiunilor și a conducătorilor sub influența alcoolului

Pe parcursul acțiunii “Blocada”, polițiștii au fost implicați în nu mai puțin de 187 de evenimente și au descoperit 93 de infracțiuni, ceea ce demonstrează amploarea și necesitatea acestei acțiuni. Șapte persoane au fost reținute și plasate în arestul IPJ Suceava pentru săvârșirea unor infracțiuni grave.

Tânăr din Vadu Moldovei depistat băut la volan

Un aspect alarmant este continuarea identificării șoferilor care consumă alcool și apoi se urcă la volan. Într-un caz, în data de 16 septembrie 2023, la ora 23:00, polițiștii rutieri din Gura Humorului au depistat un bărbat de 25 de ani, din comuna Vadu Moldovei, care conducea un autoturism sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul etilometru a indicat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Rezultatul a dus la suspendarea permisului său de conducere și întocmirea unui dosar penal.

Refuzul testelor alcooltest în Fălticeni

Într-un alt caz, la ora 01:50, în dimineața zilei de 17 septembrie 2023, pe strada Ion Creangă din Fălticeni, polițiștii din Preutești au oprit pentru control un moped care nu era înmatriculat. Vehiculul era condus de către un tânăr de 26 de ani din Rădășeni. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și recoltarea de mostre biologice de sânge. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Conducere fără permis

Într-un alt caz, un bărbat de 35 de ani din comuna Râșca a fost oprit pentru control în Fălticeni, iar verificările au arătat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testele au indicat că nu consumase alcool sau droguri înainte de a se urca la volan.

About Author

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: