Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

Astăzi, Mănăstirea “Sfântul Nicolae” Râşca a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare pentru a marca un moment religios deosebit pentru credincioşii din zona Fălticeni şi nu numai.

Cu prilejul sărbătorii Praznicului “Înălţarea Sfintei Cruci”, care are loc în fiecare an la 14 septembrie, mănăstirea cu o istorie bogată şi importantă celebrează al doilea hram al său. Evenimentul a adus împreună credincioşii şi pelerinii din întreaga regiune, care au fost cu toţii invitaţi de Starețul mănăstirii, protosinghelul Gabriel Gaman, să participe la sărbătorile religioase desfăşurate pe parcursul săptămânii.

Momentul culminant al sărbătorii a fost săvârşit în această dimineaţă, la ora 09.30, când Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească. Aceasta este o ocazie deosebită de cinstire a Crucii pe care Hristos a fost răstignit pentru mântuirea oamenilor, un simbol adânc înrădăcinat în tradiţia creştină.

Premergător evenimentului, miercuri, pe 13 septembrie, credincioşii au participat la Slujba Privegherii, iar marţi, 12 septembrie, Sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Maria Magdalena, “cea întocmai cu Apostolii,” au fost aduse de la Mănăstirea Pantocrator de o delegaţie a mănăstirii.

Cinstirea Sfintei Cruci este sărbătorită prin post, indiferent de ziua săptămânii în care cade, făcându-se dezlegare doar la untdelemn și vin. Această sărbătoare este una dintre cele mai semnificative din calendarul ortodox, alăturându-se altor trei momente importante dedicate Sfintei Cruci.

În acest spirit de rugăciune, Mănăstirea “Sfântul Nicolae” Râşca străluceşte în lumina sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, atrăgând credincioşi şi pelerini pentru a se înălţa spiritual şi a cinsti semnificaţia profundă a Crucii în creştinism.

Foto: Nicolai Sevaciuc / Facebook

Foto: Mariana Mihăilescu / Facebook

About Author

%d blogeri au apreciat: