Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Un proiect de lege lansat recent în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului, prevede sancţiuni mai dure pentru cei care operează instalaţii pentru arderea deşeurilor, fără autorizaţiile necesare.

Modificările care vor fi aduse Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale se referă, printre altele, la limite de cinci ori mai mari ale amenzilor, precum și la sancționarea penală a celor care care încalcă legea. Amenzile vor fi cuprinse între 50.000 de lei – 500.000 de lei.

Garda de Mediu nu va mai putea da avertismente, amenzile nu se vor putea plăti la jumătate, iar plângerile formulate de firme nu vor suspenda executarea sancțiunilor.

Se doreşte un control mai atent al poluării rezultate din activitățile industriale (industria energetică, producția și prelucrarea metalelor, industria mineralelor, cea chimică, gestionarea deșeurilor, producerea de hârtie, exploatarea abatoarelor, creșterea intensivă a păsărilor de curte și a porcilor, precum și activitățile care utilizează solvenți organici).

Proiectul mai introduce și două infracțiuni prin care vor putea fi deschise dosare penale celor care ard deșeuri fără autorizație sau după ce li s-a cerut suspendarea activității, precum și celor care aduc modificări instalațiilor și pentru care nu au autorizație.

About Author

ByB.P.