Home National Vouchere de 23 de mii de lei pentru persoanele cu dizabilități

Vouchere de 23 de mii de lei pentru persoanele cu dizabilități

by A.S.
0 comment

Campanie de promovare pentru dispozitive și tehnologie asistivă

Autoritatea  Națională  pentru  Drepturile  Persoanelor  cu  Dizabilități, Copii  și  Adopții lansează spoturile de promovare a voucherelor pentru achiziția de dispozitive și tehnologie asistivă, destinate persoanelor cu dizabilități.

Voucherele au o valoare de până la 23 de mii de lei și sunt acordate prin proiectul derulat de ANDPDCA în parteneriat cu ANOFM, ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”.

Cine poate accesa voucherul de până la 23 de mii de lei

Pot accesa voucherele persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: 

Sunt persoane care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap;

Sunt persoane în căutarea unui loc de muncă și care nu au un loc de muncă în prezent;

Sunt persoane cu vârste între 18-65 ani, inclusiv elevi și studenți.

Voucherul poate fi folosit și pentru achiziția mai multor produse asistive. Condiția este ca produsele să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces.

În cazul în care valoarea produselor este mai mare decât cea a voucherului, diferența este suportată de beneficar sau de reprezentantul legal al acestuia, după caz.

Ce pași trebuie urmați pentru obținerea voucherelor

Persoana cu dizabilități se prezintă la AJOFM și se înregistrează ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Aici primește servicii de informare, consiliere și mediere.

Semnează apoi acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă și participă la minimum două activități de informare, consiliere, mediere, cea de mediere fiind obligatorie.

La DGASPC se depune dosarul cu documentele necesare, iar Direcțiile transmit către ANDPDCA centralizatorul cu cererile depuse. ANDPDCA transmite DGASPC voucherele nominale tipărite.

Persoana cu dizabilități

 • ridică voucherul de la DGASPC;
 • prezintă voucherul furnizorilor de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces prevăzuți în lista disponibilă pe site-ul ANDPDCA;
 • primește produsul/produsele alese din Lista cu produse de pe siteul andpdca.gov.ro

Proiectul prevede și posibilitatea ca 200 de angajatori să obțină o subvenție de până la 15.900 lei pentru accesibilizarea locului de muncă pentru persoanele cu dizabilități angajate.

INFOLINE: 0751015063 – luni-vineri (12:00-14:00)

„Îi încurajez pe cei care aud despre acest proiect să meargă la AJOFM pentru a obține mai multe informații despre posibilitatea obținerii unui voucher pentru achiziționarea unui dispozitiv asistiv, chiar dacă nu au în vedere perspectiva angajării imediate. Este important să lărgim orizontul celor cărora comunitatea nu le-a oferit suficientă încredere în abilitățile pe care le posedă și să-i sprijinim pentru a se integra mai ușor în societate” – Florica Cherecheș, președinte ANDPDCA.

Rezultate ale proiectului înregistrate în perioada 23 mai 2019 – 30 septembrie 2021:

 • 1.111 persoane incluse în grupul țintă care au beneficiat de sprijin (servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii sau formare profesională);
 • 436 persoane angajate, din care pentru 156  se finanțează subvenții conform art. 80 și  art. 85  din Legea nr. 76/2002  privind  sistemul  asigurărilor pentru  șomaj și stimularea ocupării forței de muncă (din 700 cum sunt prevăzuți în Indicatori); 
 • 419  vouchere eliberate;

Rezultatele așteptate ale proiectului:

 • 7.000 persoane cu dizabilități informate și consiliate în vederea angajării; 
 • 200 persoane cu dizabilități, non-NEET pentru care se finanțează subvenții
 • 200 spații de muncă adaptate;
 • campanie de informare a beneficiarilor cu privire la achiziționarea produselor asistive;
 • solicitări de decontare a voucherului;
 • vouchere decontate.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705