Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Școlile, grădinițele și creșele reprezintă locuri în care copiii își petrec o bună bucată din zi. Fie că vorbim de săli de curs mai mici sau de săli care adăpostesc până la 30 de elevi, calitatea aerului trebuie să fie o prioritate pentru copii și cadre didactice.

De aceea, unul din componentele educaționale și de dezvoltare din PNRR pune un focus special pe construcția de noi clădiri cu destinație creșe și grădinițe.

La finalul lui decembrie 2022 a fost inaugurată prima creșă din acest proiect. Este prima dintre cele 110 aprobate de ministerul Dezvoltării, cu finanțare prin PNRR.

Creșa va găzdui 70 de copii și beneficiază de 7 dormitoare, 4 camere de joacă, prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, cabinet medical și spații administrative.

Pe lângă standardele foarte ridicate și dotările de top, noua creșă de la Fălticeni ridică ștacheta și în privința modelului în care trebuie gândite și construite clădirile.

Creșa a fost construită pe baza standardului nZEB – Nearly Zero Energy Building – un standard european obligatoriu pentru orice clădire publică și care presupune respectarea anumitor norme de construcție astfel încât consumul de energie să fie cât mai redus.

Acest obiectiv este atins prin anveloparea cât mai bună, încălzire și răcire prin surse eficiente din punct de vedere energetic, geamuri cât mai izolante și foarte important aerisire controlată a clădirilor care eliminarea pierderilor de energie – ventilația cu recuperare de căldură.

Citește tot articolul aici →

About Author

ByB.P.