Home ACTUALITATE Vor fi majorate pedepsele pentru infracțiunile violente

Vor fi majorate pedepsele pentru infracțiunile violente

by Fălticeni Online
0 comment

În vederea sporirii nivelului de siguranță al cetățenilor, infracțiunile violente, care au un impact major asupra victimelor, vor fi sancționate mai sever conform unui proiect legislativ care a primit votul decisiv al deputaților în această săptămână.

Codul penal urmează să fie modificat în conformitate cu acest proiect legislativ,  iar pedepsele urmează să fie majorate cu o treime în cazul agresiunilor fizice sau vătărilor corporale asupra unui minor sau în situațiile în care agresiunea are loc în locuri publice.

În plus, pedepsele pentru hărțuire vor fi majorate cu o treime atunci când acțiunea vizează un minor.

Prin acest proiect se propune, de asemenea, majorarea pedepselor pentru încăierări. Astfel, participarea la o încăierare va putea fi sancționată cu închisoare între șase luni și trei ani, înlocuind pedeapsa actuală, care constă în închisoare între trei luni și un an sau amendă.

În ceea ce privește tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe comise în public împotriva persoanelor sau bunurilor, pedeapsa va consta în închisoare între un an și cinci ani. În comparație, pedeapsa pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor în public va fi închisoare între trei luni și doi ani sau amendă.

Dacă tulburarea ordinii și liniștii publice este comisă prin violență fizică de către o persoană care deține o armă de foc, un obiect, un dispozitiv, o substanță sau un animal care pot pune în pericol viața, sănătatea sau integritatea corporală a unei persoane, limitele speciale ale pedepsei se vor majora cu o treime.

Proiectul legislativ mai trebuie doar să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial pentru a putea fi aplicat.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705