Home ACTUALITATEInfo Campania Porți Deschise – În Comunitate: promovarea dezinstituționalizării și integrării sociale a persoanelor cu dizabilități în Suceava

Campania Porți Deschise – În Comunitate: promovarea dezinstituționalizării și integrării sociale a persoanelor cu dizabilități în Suceava

by A.S.
0 comment

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava are planificată organizarea campaniei “Porți Deschise – În Comunitate” în perioada 15 mai – 15 iunie 2023.

Scopul acestei campanii este de a facilita întâlniri regionale la sediul centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități sau în apropierea acestora, în care vor participa reprezentanți din cele 114 primării din județul Suceava, precum și autorități publice și private implicate în acest domeniu.

În cadrul acestor întâlniri, se va discuta despre implementarea politicilor publice propuse în Strategia Națională privind prevenirea instituționalizării persoanelor adulte cu dizabilități și în legislația specifică adoptată în domeniul dezinstituționalizării, care urmărește accelerarea procesului de dezinstituționalizare în perioada 2022-2030. De asemenea, se vor explora oportunitățile ce decurg din acest proces.

Specialiști în asistență socială vor participa la aceste întâlniri și vor aborda, de asemenea, Legea privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie, care a fost votată în Parlament.

Scopul este de a corecta interpretările greșite ale prevederilor acestei legi. Pe lângă aceste aspecte, se va dezbate și o temă de actualitate referitoare la integrarea în comunitate a cetățenilor ucraineni refugiați și dificultățile cu care se confruntă în acest proces.

Pe parcursul campaniei, va fi inclusă și o vizită la un centru privat de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, care este sub patronajul Fundației FARA.

În cadrul Campaniei “Porți deschise – în comunitate” din 2023, serviciile pentru copii din sectorul public și privat, precum și rețeaua de asistență maternală, își vor deschide porțile pentru vizitatori, voluntari, colaboratori, dar și pentru rude, colegi și prieteni. Această inițiativă este legată de Ziua Internațională a Copilului și va fi axată pe această tematică.

Scopul principal al acestei campanii este de a promova transparența în ceea ce privește serviciile pe care le oferim, de a facilita schimbul de experiențe și de a implica societatea civilă în acțiunile și proiectele noastre.

De la lansarea campaniei “Porți deschise” în 2009, cu întreruperi sporadice pe parcursul anilor, interesul comunității față de ceea ce se întâmplă în spatele porților unui centru pentru copii sau adulți, precum și implicarea societății civile, au înregistrat o creștere constantă.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705