Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni se pregătește să găzduiască un nou eveniment cultural – lansarea a două publicații de prestigiu. Pe data de 25 martie 2024, de Buna Vestire, la ora 12:30, iubitorii de cultură sunt invitați să participe la prezentarea lucrării „Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei” (XXIII) și a cărții „Rost și rânduială în satul românesc”, autor Eugen D. Neculau.

Moderat de profesoara Eleonora Bulboacă, evenimentul va fi un prilej de întâlnire cu personalități ale culturii din zona Moldovei. Muzeografii Ana – Maria Rață, Victor Munteanu și Marcel Lutic vor împărtăși publicului prezent detaliile celor două publicații. Invitat special al acestui moment este profesorul universitar doctor Ștefan S. Gorovei, cunoscut pentru contribuțiile sale deosebite în domeniul cultural.

„Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, publicat de Editura Palatul Culturii din Iași, este un proiect editorial de referință, cu o apariție neîntreruptă începând din 2001. Inițiat de către Vasile Munteanu, etnograf și cercetător cu o reputație solidă, acest anuar își propune să ofere o panoramă amplă asupra domeniului etnografic, incluzând contribuții științifice semnificative și recenzii ale celor mai recente apariții editoriale din domeniu. Cu fiecare ediție, anuarul devine tot mai mult o resursă esențială pentru cercetători și pasionații de etnografie.

Pe de altă parte, cartea „Rost și rânduială în satul românesc” aduce în prim-plan opera sociologică de excepție a lui Eugen D. Neculau, un savant al cărui impact cultural a fost redescoperit recent. Lucrările sale, meticulos păstrate în arhivele Statului din Iași, au văzut lumina tiparului datorită eforturilor editoriale ale lui Marcel Lutic și Petronela Cotea-Mihai. Inspirat de o emisiune radio ce explorează opera acestui distins sociolog, volumul promite să fie o incursiune fascinantă în viața și tradițiile satului românesc.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura