Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

România a participat la Cupa Mondială III de la Lucerna (Elveția) cu 11 echipaje compuse din 37 de sportivi, între ei și mulți sportivi care au început canotajul la CSS Nicu Gane Fălticeni și CSM Suceava.

Tricolorii încheie întrecerea cu șase medalii: 2 aur – 3 argint – 1 bronz. România s-a clasat pe locul 2 în clasamentul pe națiuni, după Marea Britanie, înaintea delegațiilor din Australia, Olanda, Noua Zeelandă sau Irlanda.

Thomas Bach, președintele CIO, le-a premiat pe Simona Radiș și Ancuța Bodnar, invincibile la dublu vâsle din 2019.

Victorie și a echipajului de patru rame al fetelor- Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Maria Tivodariu și Mădălina Bereș.

Bronzul a venit după un finiș extraordinar din partea echipajului de patru vâsle – Florin Enache, Ionuț Prundeanu, Andrei Cornea și Mihai Chiruță.

Au luat argint bărcile de dublu rame feminin – Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu și masculin – Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan , și barca de dublu vâsle categorie ușoară – Ionela Cozmiuc, Mariana – Laura Dumitru.

Celelalte echipaje din finale s-au clasat astfel: dublu vâsle masculin (Tudosă-Arteni) -locul 4, ambarcațiunea de 8+1 feminin – locul 4, iar barca de 8+1 a băieților a terminat pe locul 4 pierzând bronzul la foto finiș în fața Olandei.

Pentru canotori urmează ultima parte a pregătirii pentru Campionatele Mondiale de la belgrad de la începutul lunii septembrie. Acolo se decid primele ambarcațiuni calificate la JO Paris 2024.  

Galerie foto – Federația Română de Canotaj

About Author

%d blogeri au apreciat: